Pennant u Wolverhamptonu

Otišao na posudbu

Pennant u Wolverhamptonu

Jermain Pennant, suigrač našeg Asmira Begovića otišao je na posudbu u Wolverhampton. Pennant nije u planovima menadžera Stokea Tonyja Pulisa. 

Tony Pulis je savjetovao Pennantu da je u njegovom interesu da provede vrijeme do Nove godine na posudbi. Wolverhampton je sa druge strane u problemima, Boukari, Hunt i Peszko su povrijeđeni, a Jarvis se ljetos pridružio West Ham Unitedu. Zbog toga je menadžer Wolvesa Stale Slobakken odlučio da angažuje Pennanta. 

 

Bivši fudbaler Liverpoola izgubio je mjesto u udarnoj postavi Stokea, dolaskom Michaela Kightlyja upravo iz Wolverhamptona.

Menadžer Wolverhamptona Stale Solbakken izjavio je da je jako sretan zbog dolaska Pennanta i da mu je drago da je klub uspio osigurati takvog igrača, makar do novogodišnjih praznika.

Potražite više informacija na temu Premier league:

 

Pennant nije mogao na posudbu ni u jedan premierligaški klub, jer pravila tog takmičenja to ne dozvoljavaju nakon što završi prelazni rok. Morao je da izabere između inostranstva ili Championshipa. Odluka je na kraju bio Wolverhampton, gdje će Pennant pokušati dostići nekadašnju formu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.