Pep Guardiola provocira Manchester United

Nakon što su Crveni đavoli osvojili EFL Cup

Pep Guardiola provocira Manchester United

Eldar Ganibegović

Manchester United osvojio je EFL Cup pobjedom u finalu protiv Newcastle Uniteda, a na Old Trafford pristižu provokacije s Etihada od strane trenera gradskog rivala, Pepa Guardiole.

Poslije šest godina Manchester United je osvojio novi trofej. Crveni đavoli su prije nekoliko dana u finalu Carabao Cupa savladali Newcastle United 2:0.

Pep Guardiola je gledao ovu utakmicu i ocijenio je kao dobru, no iskoristio je priliku da pošalje novi ironičan komentar što često radi u posljednje vrijeme.

Španski stručnjak iskoristio je činjenicu da je Manchester United mnogo uložio posljednjih godina, a osvojio samo EFL Cup.

"Čestitamo Manchester Unitedu na osvajanju Liga kupa. Prije ili kasnije, to se moralo dogoditi, zar ne? Dobrodošli u klub pobjednika.  Čestitam i Newcastleu, bila je to dobra utakmica", rekao je Guardiola.

"Ako United potroši malo više novca, može čak i ući u trku za titulu, jer do sada nisu puno potrošili, zar ne?", ironično je upitao španski trener.

Oglasi

Ironije Pepa Guardiole dolaze u kontekstu komentara da je Manchester City posljednjih godina osvojio toliko trofeja u Engleskoj samo zbog ogromnih ulaganja, iako je u mnogim transfer rokovima United trošio više.

Ako uporedimo ulaganja dva gradska rivala, Manchester United je ove sezone potrošio 243 miliona eura, 93 više od Manchester Cityja. 

Prošle sezone je ta razlika iznosila tek četiri miliona eura, ali svejedno u korist Manchester Uniteda, pa provokacije iz crvenog dijela grada po tom pitanju baš i nisu utemeljene.

Manchester United je favorit iz sjene za titulu u Engleskoj. Trenutno ima 49 bodova, iza Cityja koji ima 55 i utakmicu više, te Arsenala koji je vodeći s 57. 

Također, Crveni đavoli su prije nekoliko dana izbacili Barcelonu i izborili plasman u osminu finala Evropske lige gdje će igrati dvomeč protiv Real Betisa. 

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Pa manćester pićkajted je najjadniji klub na svijetu,nema ih od 2013,umrli kao klub
3 2
Robijasi_It
svaki komentar koji napišete ovdje pokazuje samo koliko ste ljubomorni a duboko u u vama u svim komentarima se osjeti strah i poštovanje i u vama nesto govori da je Manchester United posljei uz Real najveći klub na svijetu dovoljan podatak o registrovanim navijačima koje ima i posjeta na stadioni..kad pricate o tome klubu znaci morate pricat sa poštovanjem i u stoljeće stavu nemojte bezveze laprdat znaci svako normalan zna staje MANCHESTER UNITED u svijetu nogometa
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi