Guardiola iznenadio sve svojim odgovorom: "Sljedeće pitanje, nisam vam ja Mikel Arteta"

Trener Cityja nije nasjeo

Guardiola iznenadio sve svojim odgovorom: "Sljedeće pitanje, nisam vam ja Mikel Arteta"

Admin Čaušević

Sjajnu utakmicu između Manchester Cityja i Tottenhama obilježila je katastrofalna sudijska greška kada je sudija Simon Hooper oduzeo prednost Građanima dok je Jack Grealish išao sam prema golu.

U odličnom derbiju sa šest golova Manchester City i Tottenham su odigrali 3:3, a poslije utakmice se najviše priča o sudijskoj odluci sudije Hoopera iz završnice utakmice-

Nakon što je Erling Haaland fauliran, Norvežanin je uspio doći do lopte i proigrati Grealisha, ali je Hopper prvo pustio prednost, a zatim ipak svirao faul.

Sve to je izludilo Građane, a najviše Haalanda koji je s psovkama izašao s terena. Na drugoj strani Pep Guardiola je ostao miran u izjavi za medije.

"Sljedeće pitanje, neću biti kao Mikael Arteta", kratko je kazao Guardiola te nastavio: "Teško je kad vidite sliku, sudija je odlučio da svira u pištaljku nakon što je odlučio da se igra."

Oglasi

Podsjećanja radi, Arteta nije birao riječi nakon utakmice protiv Newcastle Uniteda kada su Svrake slavile i više nego diskutabilnim golom Anthonyja Gordona.

"Rezultat ne bi trebao biti ovaj kojim se meč završio. Kako je moguće da je gol priznat i to u Premier ligi za koju kažemo da je najbolja na svijetu. 20 godina sam u ovoj zemlji i sad me je sramota".

"Nevjerovatno. Mene je sramota i sramotno je da je ovaj gol priznat. Ovo nije gol, ovo je apsolutna sramota. Nije gol", vikao je bijesni Arteta i dodao je:

"Osjećam se loše, eto kako. Muka mi je što sam dio svega ovoga", bila je poruka menadžera Arsenala.

Inače, upravo je Topnicima najviše odgovarao remi sa Etihada pošto su ostali prvi na tabeli te su povećali svoju prednost nad Cityjem na tri boda.

Engleski Premiership je kvalitetom najjača fudbalska liga, ali kontroverzne sudijske odluke iz kola u kolo su definitivno loša reklama za ovo takmičenje. Tako je iz sezone u sezonu, ali se i dalje ništa ne mijenja.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BosanskaSvedska
Poceo se city zaliti
1 1
user1676286668
Ako nema penala haland ne daje gol
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi