Pep Guardiola produžio ugovor sa Manchester Cityjem

Do 2021. godine na Etihadu

Pep Guardiola produžio ugovor sa Manchester Cityjem · Zvanično

Ponajbolji trener današnjice Pep Guardiola danas je zvanično potpisao novi ugovor sa Manchester Cityjem, koji će ga za klub sa Etihada vezati do ljeta 2021. godine.

Guardiola, koji je u City stigao 2016. godine, iza sebe ima nevjerovatnu sezonu u kojoj je porušio sve moguće rekorde u Engleskoj i postao prvi trener ikada koji je u Premier ligi osvojio trocifren broj bodova (100). Ove sezone je osvojio Premiership i Carabao Cup, zadovoljan je i s njim su zadovoljni pa je produženje saradnje bilo logičan nastavak priče.

"Svaki dan uživam u radu sa ovim igračima i u klubu koji me ispunjava. Trudim se i dajem maksimum da napredujemo, imamo mladu ekipu čiji je prosjek godina 23 i mnoge dobre stvari su pred nama", rekao je Guardiola.

Španski trener je vodio Manchester City na 113 utakmica i ostvario je 77 pobjeda, što je procenat uspješnosti od čak 68%.

Zadovoljstvo zbog Guardiolinog ostanka na klupi izrazili su i čelnici Manchester Cityja, koji će svom treneru i u budućnosti priuštiti maksimalne uvjete za kvalitetan rad.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Finansijski detalji novog ugovora nisu poznati, ali vjerovatno je Guardiola dobio povišicu kojom je samo učvrstio svoje mjesto na prvoj listi najplaćenijih trenera svijeta, gdje je bio i do danas.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi