)
Guardiola, tri plavuše i pokazivanje veličine: Šta je uslijedilo u nastavku?

Scena pred utakmicu protiv Reala

Guardiola, tri plavuše i pokazivanje veličine: Šta je uslijedilo u nastavku?

Admin Čaušević

Prokletstvo Pepa Guardiole se nastavlja. 

Guardiola je protiv Real Madrida izgubio svoje šesto polufinale Lige prvaka i na najprestižniji trofej u svijetu klupskog fudbala će morati čekati još jednu godinu.

Do drugog uzastopnog finala Guardiolu je dijelila sudijska nadoknada, ali njegovi izabranici su doživjeli totalni fijasko te su primili dva gola, a zatim i treći u sudijskoj nadoknadi za ispadanje od Reala.

Nakon što je prethodno izgubio i finale Lige prvaka prošle godine od Chelseaja, smatra se da ga prati prokletstvo koje ne može da skine.

Ili je to barem posljednja teorija koja je postala viralna na internetu odmah nakon što je City eliminisan, ali priča o kletvi iz Afrike je i dalje aktivna.

Yayu Tourea je četiri godine trenirao Pep Guardiola. Dvije sezone u Barceloni i još dvije u Manchesteru, ali je 2018. došlo do skandala i Toure je Pepa optuživao za rasizam.

Oglasi

"Želim biti taj koji će razbiti mit o Guardioli. Ljubomoran je na mene, smatra me protivnikom. Učinio je sve što je mogao da me uništi prošle sezone. Ponašao se okrutno. Mislite li da bi se ponašao isto prema Iniesti?", upitao je Toure.

"Nisam ja jedini, osjetili su to i drugi igrači Barcelone. To je zbog moje boje kože", govorio je tada.

Onda je uslijedila famozna izjava Toureovog menadžera Dimitrija Seluka.

"Uvjeren sam da afrički šamani od sada neće dopustiti Guardioli da osvoji Ligu prvaka. Bit će to poput afričke kletve na Guardiolu, a vrijeme će pokazati jesam li u pravu ili ne", izjavio je Seluk tada.

U prije utakmice protiv Reala dok je sjedio na klupi Guardiola je uhvaćen u nezgodnoj situaciju. Na jednoj strani je bio on, a na drugoj tri plavuše.

Oglasi

Guardiola je plavušama pokazivao veličinu ''nečega'', koje su ga pomno gledale i slušale šta im govori.

U narednim minutama Pep je snimljen kako nezadovoljno odmahuje glavom nakon što je pregledao pressicu Carla Ancelottija. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Nakon toga trener Građana i nije imao previše zadovoljstva za slavlje iako ništa nije slutilo na to.

Imali su njegovi izabranici vodstvo od 0:1 i već su mislili kako će igrati protiv Liverpoola finale, ali Real se nije predavao te je na kraju izbacio engleskog predstavnika.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE
Oglasi