Pep je za danas uveo posebno pravilo za igrače i članove stručnog štaba

Moraju se svi fokusirati na Brighton

Pep je za danas uveo posebno pravilo za igrače i članove stručnog štaba

Edmir Škorić

Manchester City mora da pobijedi danas Brighton ako želi da bude prvak Engleske.

City s bodom prednosti u odnosu na Liverpool dočekuje današnje mečeve posljednjeg 38. kola Premier lige. Stvar je jasna, City je prvak ako pobijedi, a može to biti na drugi način, no naravno o tome niko ne razmišlja.

Kako svi mečevi igraju od 16 sati, dakle i onaj Liverpool - Wolverhampton, Pep Guardiola je donio odluku da svi igrači i kompletan stručni štab Cityja ne smiju provjeravati situaciju na Anfieldu.

Pep dakle ne želi da se zna unaprijed rezultat sa Anfielda jer vjeruje da bi to moglo da poremeti igru Građana na gostovanju kod bezbrižnog Brightona, koji itekako zna da bude opasan, u šta se nedavno najbolje uvjerio Arsenal.

"Guardiola nam je jasno poručio da ne želi da zna šta se dešava na Anfieldu. Želi da svi budemo skoncentrisani na meč protiv Brightona. Veoma je strog i ne želi da govorimo o Liverpoolu", kazao je izvor blizak Pepu za The Sun.

"Poštujemo Liverpool, ali titula je u rukama Cityja. Ako svi odrade dobro posao, onda će nam biti nebitno šta se dešava u Liverpoolu. Pep očekuje da svi igrači i osoblje budu maksimalno fokusirani na duel u Brightonu. Neće niko smjeti koristiti mobitel kako bi provjerio rezultat Liverpoola", otkrio je izvor.

Ipak, unatoč Pepovim željama, zaista je teško da niko na Etihadu ne objavi i sazna ako kojim slučajem Wolverhampton zabije gol na Anfieldu.

Kako god, pred nama je paklenih 90 minuta, a mečevi počinju u 16 sati, nakon čega ćemo saznati ime novog ili starog prvaka engleske Premier lige.

Pravo čudo treba da se desi da City danas ne pobijedi. Ako baš vjerujete u čuda, onda možete i da se obogatite igrajući na pobjedu Brightona ili remi. Više o tome na stranici MOZZART kladionice.

Guardiola: Nikad ljepše nisam spavao

Guardiolin City je na pragu nove titule, a za to im je dovoljna samo pobjeda kod Brightona. S druge strane, Liverpool koji ima bod manje dočekuje Wolverhampton i osluškivat će dešavanja s Amexa.

"Tako sam sretan i uopće nisam nervozan. Nervozniji sam bio pred duel s Liverpoolom u januaru kada smo mogli zaostajati 10 bodova. Sada spavam kao beba. Imam miran i lijep san", kazao je Guardiola.

Ovo je osmi put da se trka za naslov prvaka rješava u zadnjem kolu, a u prethodnih sedam puta je titulu osvajao tim koji je u posljednje kolo ušao kao lider.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Rekao bih da ne moram ništa reći da motiviram igrače. Mislim da nemam potrebe da išta govorim. Žele da osvoje Premier ligu. Idemo u Brighton da pobijedimo. Nismo uopće razgovarali o tome šta ako izgubimo, o slavlju ili bilo čemu vezanom za taj meč u Brightonu. U nedjelju ćemo samo izaći na teren i igrati i to je sve", tvrdi Pep.

Iako će bivši trener Barcelone i Bayerna uporno govoriti da ne postoji strah ili neka vrsta uzbuđenja, vjerovatno postoji barem mrvica toga. Ipak se radi o velikom ulogu i sve će odlučivati 90 minuta pred nama.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi