Pep nema granica, nudi 50 miliona za stopera Barcelone
Iako je već uložio stotine miliona na odbranu, Guardiola je pronašao novog stopera.

Pojačava odbranu

Pep nema granica, nudi 50 miliona za stopera Barcelone

Edmir Škorić

Mancehster City je uložio silne milione u pojačanja, posebno na zadnju liniju, no Pep Guardiola nije dao završnu riječ.

Nije, dakle, Guardiola stoposto zadovoljan, smatra se može još bolje i želi da dovede još jednog vrhusnkog defanzivca. Čini se kako ga je pronašao u Barceloni, barem ako je suditi po pisanju otočkih medija.

The Sun tvrdi da je Guardiola spremio 50 miliona funti za Samuela Umtitija, kojeg želi da dovede odmah u januaru.

Umtiti (24) ima oslobađajuću klauzulu u ugovoru od 50 miliona, što Guardiola planira da iskoristi i da pokvari planove Joseu Mourinhu, koji je prethodno imao želju i još uvijek je ima da kupi Francuza.

U međuvremenu, napad će, za razliku od odbrane, biti slabiji, pošto se najavljuje odlazak Sergija Aguera. Značit će to vjerovatno još jedno pojačanje i u napadu, ali Umtiti se navodi kao prioritet, iako na toj poziciji Građani imaju Stonesa, Kompanyja, Otamendija i Mangalu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Manchester City je ubjedljivo prvi na tabeli u Premier ligi, tim funkcioniše savršeno dobro, ali Guardiola želi da to bude još dominantnije na proljeće, a i potajno se nada trofeju Lige prvaka.

To je, uostalom, nešto što žele i bogati vlasnici Cityja i ako neko može da im podari takav poklon, onda je to katalonski trenerski mag.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi