Pep: Ostali smo bez Sanea, molim vas zaštitite majstore fudbala
Foto: EPA

Pauza za njemačkog fudbalera

Pep: Ostali smo bez Sanea, molim vas zaštitite majstore fudbala

M. Šljivak

Menadžer Manchester Cityja Pep Guardiola potvrdio je kako će njemački fudbaler Leroy Sane odsustvovati određeni period sa terena.

Njega je danas u meču FA Kupa povrijedio fudbaler Cardiffa Joe Benett i to zaista brutalnim startom za kojeg je od sudije Leeja Masona dobio samo žuti karton.

Sane nije mogao nastaviti meč, a nakon utakmice Pep Guardiola je potvrdio da će njegov fudbaler odsustvovati određeno vrijeme.

"Biće neko vrijeme van terena. Sutra ćemo vidjeti koliko tačno, ali vjerujem da ga neće biti dvije-tri sedmice, možda i mjesec. Samo ću reći, sudije moraju zaštiti igrače. Prihvatiću činjenicu da su nam poništili gol, iako ne znam zbog čeka, ali molim vas zaštitite igrače. U fudbalu se generalno moraju štititi igrači koji su umjetnici", rekao je Guardiola.

Sane je ove sezone nastupio u 32 meča za CIty, a postigao je 11 golova uz lak 14 asistencija.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi