Pepe je konačno otkrio svoju najveću čuvanu tajnu

Sjajni Portugalac

Pepe je konačno otkrio svoju najveću čuvanu tajnu

Admin Čaušević

Pepe je odlučan u namjeri da pokaže da su gosine samo broj. Pepe je bio najbolji igrač finala posljednjeg Eura 2016. godine, a i aktuelni kontinentalni turnir igra odlično.

Gledajući utakmice Portugala niko ne bi rekao da je Pepe sa 38 godina i četiri mjeseca niko ne bi rekao je iskusni štoper najstariji igrač koji je zaigrao na Euru.

"Dosta učim od njega", kazao je Ruben Dias, Pepeov partner u odbrani i najbolji igrač Premiershipa u prošloj sezoni.

"Pepe je Pepe. Kada stvari idu lope, onda se on naljuti. Ljuti se kada ne pobijedi, naučili smo na to. Uvijek igra s istim intenzitetom. Takav je bio u Portu, takav je bio u Realu, i nastavlja tako da radi..."

Pepeu je ovo već osmo veliko takmičenje na kojem učestvuje. Iza sebe ima tri Evropska prvenstva, tri Svjetska prvenstva i Kup Konfederacija 2017. godine.

U remiju protiv Njemačke stigao je do novog podviga. Izjednačio se sa Bastianom Schweinsteigerom po broju odigranih utakmica na Evropskim prvenstvima, sada je na cifri od 18 mečeva. Ispred njega je samo Cristiano Ronaldo sa 24 utakmice.

Oglasi

"Volim to što radim - igranje fudbala. Imam privilegiju da to radim. Svaki dan ustajem s velikim zadovoljstvom", rekao je bivši defanzivac Real Madrida.

Sa 118 utakmica četvrti je igrač po broju nastupa za Portugal, od njegovog prvog nastupa protiv Finske 2007. godine dosta toga se promijenilo.

Dok je igrao za Los Blancose 2009. godine imao je tešku povredu koljena kada je pokidao križne ligamente, u međuvremenu je pronašo recept da izbjegava povrede, u prošloj sezoni je skupio 40 nastupa u svim takmičenjima.

"Moja tajna? Imam prijatelja koji mi donosni med iz Brazila i s tim medom sam imun na mnoge stvari. To je tajna moje dugovječnosti", otkrio je centralni bek Porta.

"Njegova struktura je veoma čista i to mu omogućava vrlo visok razvoj i dobro podnošenje povreda", objasnio je Domingos Gomes bivši šef ljekarskog tima Porta.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

Naredni izazvov za Pepa je zaustaviti Romelua Lukakua.  Sjajnu ponudu za meč Belgija - Portugal koji se igra na stadionu La Caruja u Sevilli nudi kladionica MaxBet. Svoju opkladu možete ostaviti ovdje. 

MaxBet možete da pratite putem zvaničnog Facebook profila, ali i na Instagramu.

Top Komentari

JuventinoBK
Da je lud? Znamo to vec dugo
1 0
Salihović23
Zar mora biti iz Brazila? Pepe zvijeri, svaka čast na karijeri! :)
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi