Pepe se dogovorio s Kinezima

Seli u Hebei Fortune

Pepe se dogovorio s Kinezima

Midhat Šljivak
Teme:

Defanzivac madridskog Reala Pepe postaće novi igrač kineskog tima Hebei Fortune.

Portugalski reprezentativac će se novom klubu pridružiti po isteku ove sezone, a kao i većina ostalih igrača koji su otišli u Kinu i Pepe će dobro naplatiti boravak tamo.

Hebei je 34-godišnjem štoperu ponudio platu od 15 miliona eura, što je on bez razmišljanja prihvatio, a to mu je i utrostručena plata u odnosu na zaradu u Realu.

Ovaj kineski klub s klupe predvodi nekadašnji trener Real Madrida i Manchester Cityja Manuel Pellegrini, a članovi Hebeija su velike zvijezde Ezequiel Lavezzi, Gervinho i Stephan M'Bia.

Pepe će tako na ljeto završiti svoj desetogodišnji boravak u madridskom Realu, a odlaskom u Kinu će se vjerovatno završiti i njegova karijera u reprezentaciji Portugala.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Portugalski defanzivac je među Kraljeve stigao 2007. godine iz Porta, a za španskog velikana je odigrao 327 utakmica i postigao je 14 pogodaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi