Pepe se izvinjava i očekuje kaznu
Juan Albin i Pepe u borbi za loptu

Nakon divljanja na utakmici sa Getafeom

Pepe se izvinjava i očekuje kaznu

Defanzivca Real Madrida zasigurno očekuje velika kazna nakon divljanja na sinošnjoj utakmici protiv Getafea. Pepe je, nakon što je skrivio jedanaesterac, nasrnuo na Javi Casquera i dva puta ga udario dok je još ležao na zemlji.

Nakon što mu je sudac pokazao crveni karton Pepe je nastavio obračun i u lice udario napadača gostujućeg tima Juana Albina, a van terena ga je izgurao golman Iker Casillas.

Pepe je danas uputio izvinjenje nogometašima Getafea, kao i svim ljubiteljima fudbala i očekuje kaznu koja će biti primjer za svakog igrača koji pokuša uraditi nešto slično.

“Osjećam se veoma loše, nešto tako nikada se nije desilo u mojoj karijeri. Jedino što sada mogu uraditi je izviniti se svim ljubiteljima fudbala. Izvinjavam se Casqueru, Albinu i njihovim porodicama.

Znam da moram biti kažnjen, prvenstveno zbog toga da budem primjer. To što sam uradio na terenu je veoma ružno, ali i ja sam čovjek i činim greške i najvažnije u ovome je to što znam da sam pogriješio i da se izvinjavam zbog toga, ne samo mojim navijačima, već svim ljubiteljima fudbala.”

Pepe je u ovoj utakmici prekršio još jedno pravilo, nakon što je, poslije isključenja, utrčao u teren i proslavio pobjednički gol Higuaina sa ostatkom tima.

 

 


 

Potražite više informacija na temu La Liga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.