Pepea dočekali na 'zicer': Da li se sjeća šta je govorio u aprilu 2017. godine?

Novi igrač Arsenala, ali koga je sanjao?

Pepea dočekali na 'zicer': Da li se sjeća šta je govorio u aprilu 2017. godine?

Edmir Škorić

Nicolas Pepe je za 80 miliona eura iz Lillea prešao u Arsenal i smatra se 'transferom ljeta', no navijače londonskog kluba bole njegove riječi iz aprila 2017. godine.

Pepe je blistao tokom prošle sezone u dresu Lillea i jednostavno je bilo jasno da će nakon takvih nastupa napustiti Ligu 1. Iako su ga željeli mnogi velikani, on je izabrao Arsenal i postao je najskuplje pojačanje Topnika.

Uostalom, nikada jedan igrač iz francuske Lige 1 nije tako skupo prodan u inostranstvo. Iako sada ljubi grb Arsenala i govori samo najbolje o ovom timu, što je naravno i normalno, pojavila se izjava iz aprila 2017. godine kada je za TF1 kazao:

Chelsea je klub o kojem sanjam i ne postoje drugi klubovi".

Ipak, ne treba ga 'objesiti' zbog nečega što je uradio prije dvije godine, kada je još bio daleko od zvjezdanih staza, a navijači Arsenala svejedno s nestrpljenjem čekaju njegove nastupe.

Pepe je u 41 meču postigao 22 gola u prošloj sezoni, a s Lilleom je izborio Ligu prvaka, no istu neće igrati jer Arsenal nije izborio mjesto u najelitnijem klupskom takmičenju.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Pala
Igrace on ligu prvaka sa Arsenalom pa makar na Pesu ili Fifi 2020
0 5
mikikau2
neznam kolko znate al pepe je bio na pragu dinama, al mamicu je bilo preskupo da 12 m eura... sad, kao navijac evertona arsenal sigurno ima ulaz medju prva 4. gGledajuci napad.... to su teske brige za unaia jer kako uklopit aubumeyanga lacazzetea i pepea... po meni najjaci napad al uz obranu.... bit ce golova na arsenalovim tekmama... i btw gledao sam pripreme... pa arsebal ima nevjerovatne klince... nek posudi bar nelsona i nkrtiaha evertonu
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi