Pepova mašina melje redom: Pregažen je i Tottenham
Teško da ijedan tim u Engleskoj može zaustaviti Manchester City na putu ka tituli. Ono što oni pokazuju na terenu vjerovatno da u ovoj zemlji nikad ranije nije viđeno. Pomeli su i jednog od velikih rivaka (Foto: EPA)

Uvjerljiva pobjeda Cityja

Pepova mašina melje redom: Pregažen je i Tottenham

M. Šljivak

Manchester City bez dileme je najbolji tim u Engleskoj. Večeras su to na Etihadu ponovo dokazali i u 18. kolu Premiershipa su razbili Tottenham sa uvjerljivih 4:1.

Dominirali su Građani u ovom duelu i na kraju su Spursi dobro prošli sa samo tri gola u mreži, jer su mogli biti potpuno razbijeni.

Poveo je City već u 14. minuti. Vodeći gol je postigao Ilkay Gundogan za prednost od 1:0.

Mogao je tim Pepa Guardiole još nekoliko puta da zatrese mrežu protivnika u prvom poluvremenu, ali su se gosti nekako odbranili i na odmor se otišlo sa minimalnih 1:0.

Tottenham je nešto ofanzivnije ušao u nastavak. Imali su period utakmice u kojem su bili bolji rival i imali su nekoliko opasnih pokašaja, ali bez realizacije.

Zato je City svoje šanse koristio. Prvo je u 70. minuti Kevin De Bruyne pogodio za 2:0, pet minuta kasnije Gabriel Jesus je promašio penal, ali je sve naplatio Raheem Sterling u 80. minuti kada je pogodio za velikih 3:0.

Sterling je prije ovog gola imao nekoliko nevjerovatnih šansi koje nije iskoristio, ali je u 90. minuti uspio da drugi put pogodi za 4:0.

Konačnih 4:1 postavio je Eriksen u nadoknadi meča.

Mašina Pepa Guardiole tako je nastavila da melje redom i uvjerljivo su prvi na tabeli Premiershipa.

Premiership, 18. kolo:

Potražite više informacija na temu Premier league:

Manchester City - Tottenham 4:1

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije