Pereira još u Portu, nema službenih ponuda

Pereira još u Portu, nema službenih ponuda

Edmir Škorić

Portov bek Alvaro Pereira napustit će Porto u slučaju da neki klub plati 30 miliona eura, koliko je odštetna klauzula u njegovom ugovoru.

Pereira se već u nekoliko navrata spominjao kao pojačanje engleskih klubova Liverpoola i Chelseaja, te od ove sezone jako bogatog francuskog PSG-a.

"Dosad nije bilo nikakvog kontakta s drugim klubovima. U stvari, mogu otvoreno reći da ovaj put nemamo ponude od bilo kojeg kluba. Mogu samo govoriti o sadašnjosti i istina je da ne postoje službene ponude", rekao je Pereirin menadžer Alejandro Savich, dodavši:

"Pereira će početi pripreme s Portom u srijedu, ali tržište se zatvara 31. augusta i dotad je sve moguće. Svjestan je (njegov klijent) da ima ugovor do 2015. i fokusiran je samo na Porto, ali također zna da se stvari brzo mijenjaju i da bi se svaki put nešto moglo dogoditi. Ako klub može platiit klauzulu od 30 miliona eura, onda ćemo vidjeti".Za kraj dodajmo kako je Pereira, osim što je sa Portom osvojio sve prošle sezone, nedavno postao prvak Copa Americe s Urugvajom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.