Perez namjeravao stopirati transfer Ronalda 2009.?

Ramon Calderon tvrdi

Perez namjeravao stopirati transfer Ronalda 2009.?

Edmir Škorić

Bivši predsjednik madridskog Reala Ramon Calderon je izjavio kako je Florentino Perez, trenutno prvi čovjek Kraljeva, želio stopirati transfer Cristiana Ronalda iz Manchester Uniteda.

Real je Ronalda za 90 miliona eura u ljeto 2009. godine doveo iz Manchester Uniteda. Portugalac je ubrzo postao glavni igrač Madriđana, a lako se moglo dogoditi da ne dođe na Santiago Bernabeu.

 

"Perez, kada je tek postao predsjednik, saznao je da je klub potpisao ugovor s Ronaldom i želio je da obustavi transfer, no Valdano i Sanchez su ga ubijedili da ipak to ne uradi", rekao je Calderon, dodavši:

 

"U jednom trenutku je Perez poludio. Nije bio za Ronaldov transfer i to igrač dobro zna. Možda je to uzrok nekih problema u klubu, ali znam da je Ronaldo u komplikovanoj situaciji. Sadašnji predsjednik ne voli baš igrače koje nije on sam doveo."

Potražite više informacija na temu La Liga:

 

On smatra da su zbog sličnog problema Madrid ranije napuštali Arjen Robben i Wesley Sneijder. Hoće li i Ronaldo, pokazat će vrijeme...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.