Perez se prisjetio 2006. godine i objasnio zašto je Totti odbio Real Madrid

Šokirao mnoge svojom odlukom

Perez se prisjetio 2006. godine i objasnio zašto je Totti odbio Real Madrid

Endin Čaušević

Legendarni italijanski fudbaler Francesco Totti na kraju prošle sezone odlučio je završiti svoju igračku karijeru, a prepuni Olimpico ispratio ga je uz aplauze, suze i navijanje.

Totti je jedan od rijetkih fudbalera koji je svoju cijelu karijeru proveo u jednom klubu, a za Kralja Rima jedini klub za koji je mogao igrati bila je Roma. Poznato je da je Totti svojevremeno bio na mati mnogih evropskih velikana, ali je u nekoliko navrata iznenadio sve kada je odbio nevjerovatne ponude.

Sigurno napoznatija priča koja je ispričana mnogo puta je ona kada je Totti na stolu imao ponudu Real Madrida, ali je u posljednji trenutak poručio da ostaje u Romi što je bio šok i za same čelnike rimskog kluba. Poredsjednik Reala, Florentino Perez, otrkio je za španske medije šta se dešavalo te 2006. godine.

"Totti je bio legenda koju su svi željeli u svojim klubovima. Mislio sam da nas ne može odbiti jer smo mi Real Madrid. Na početku mog mandata u klubu nazvao sam ga i rekao mu da treba doći i da ga želimo. Nekoliko dana kasnije on je uzvratio poziv i iznenadio me kada je rekao da jednostavno ne može otići iz Rome. Tu se priča završila", rekao je Perez.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti