Perić: Derbi treba da bude praznik sporta u Mostaru

Trener Zrinjskog osvrnuo se na susret sa Veležom

Perić: Derbi treba da bude praznik sporta u Mostaru

U okviru 14. kola Premijer lige Zrinjski je poražen na našem najvećem stadionu, ali je u drugom poluvremenu ova mlada ekipa pokazala da posjeduje određen kvalitet. 

Trener gostiju Dragan Perić mogao je biti zadovoljan uprkos porazu: 

 

"Prije svega čestitao bih Sarajevu na zasluženoj pobjedi. Bili su bolji, stvorili bolje prilike, postigli pogodak i zasluženo slavili. Moja ekipa je jako mlada i ima još mnogo prostora za napredak. Mi smo večeras pokazali da se možemo nositi sa najboljim i zaista mi je drago zbog toga." 

 

U narednom kolu, Zrinjski je domaćin u velikom mostarskom derbiju. Perić želi da derbi prođe u odličnoj, fer i sportskoj atmosferi: 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

 

"Mislim da je vrijeme da se derbi konačno odigrao u jednoj sportskoj atmosferi. To je jedna posebna utakmica, kako za klubove, tako i za grad Mostar. Utakmica koja treba da slavi sport. Nadam se da će sve proći u fer i sportskom duhu. Nadam se da će susret u nedjelju biti pravi sportski praznik za grad. Što se tiče same utakmice, nadam se da će Zrinjski pobijediti. Mi igramo na domaćem terenu i idemo na tri boda." 

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.