Perić: Ponosan sam; Šešum: Ne pamtim kada mi je bilo teže

Razočarenje i ponos u taboru Srbije

Perić: Ponosan sam; Šešum: Ne pamtim kada mi je bilo teže

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Dejan Perić nije bio pretjerano razočaran nakon ispadanja njegove selekcije sa Evropskog prvenstva.

Selektor Srbije nakon remija

Srbija je večerašnjim remijem sa Makedonijom završila takmičenje u grupi A, a Perić je na press konferenciji nakon utakmice poručio da nema šta prigovoriti svojim rukometašima.

"Želio bih čestitati svojim rukometašima, ne samo na današnjoj utakmici, već na svom ovom vremenu provedenom zajedno. Imali smo tešku grupu, ali to ni u jednom trenutku nismo potencirali. Nismo željeli tražiti izgovore prije nego što izađemo na teren", rekao je Perić, te dodao:

"Odlučila je jedna odbrana ili jedna odbijena lopta. Šta je, tu je, to je sport i drago mi je pa su dvije ekipe sa prostora bivše Jugoslavije vodile jedan pravi mali sportski rat do posljednje sekunde".

Selektor Srbije je dao svoj komentar na dramatičan završetak utakmice.

"Postigli smo gol a do kraja je ostalo 10 sekundi. Najveći problem je što kod vodstva nismo uhvatili loptu nakon odbrane Stanića, a zatim smo napravili bespotrebno isključenje. Kada bi se sve ovo ponovilo, isto bih to uradio. Imao sam petoricu igrača u terenu i tražio sam da stanu na liniju od šest metara sva petorica i da trče oko pivotmena, i da nijedan ne izlazi na protivničke igrače. Višak koji je napravljen na Manaskova je posljedica toga što je jedan od mojih igrača izašao na 11 metara na Kirila Lazarova koji je bio sa loptom na 15 metara", obrazložio je Perić.

Sličnog mišljenja bio je i reprezentativac Srbije Žarko Šešum.

"Teško mi je bilo šta reći. Borili smo se i igrali najbolje što možemo u ovome trenutku. Ostali smo 'kratki' za taj jedan gol i to u posljednjoj sekundi. Ne pamtim kada mi je bilo teže", rekao je Šešum, te dodao:

"Željeli smo napraviti faul u posljednjem napadu Makedonije, ali nismo stigli sa dvojicom igrača manje. Lopta je brža od čovjeka, a oni su napravili višak i dali gol. Svaka im čast na tome".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi