"Period proveden u Dinamu se ne zaboravlja, u Širokom želi pokazati svoje kvalitete"
Miškić (desno) sa Romeom Šapinom uoči jučerašnjeg potpisa na Pecari

Novi član tima sa Pecare za SportSport.ba

"Period proveden u Dinamu se ne zaboravlja, u Širokom želi pokazati svoje kvalitete"

S. Mlaćo

Veliko pojačanje doveo je NK Široki Brijeg na golmanskoj poziciji. Naime,  među stativama tima sa Pecare će se naći Dario Miškić.

Ovaj 23-godišnjak prošao je omladinsku školu zagrebačkog Dinama, a posljednji angažman imao je u Švedskoj.

U žestokoj konkurenciji u Dinamu priliku nije dobio priliku u seniorskom timu, no vjeruje da će u Premijer ligi imati šta da pokaže.

U razgovoru za SportSport.ba govorio je o očekivanjima u Širokom Brijegu, Premijer ligi, ali se prisjetio i dana iz Dinama.

"Kada sam čuo da je Široki Brijeg zainteresiran za mene, brzo smo se dogovorili. Znam da je to klub iz vrha Premijer, te da će igrati Evropsku ligu. Imam tu par prijatelja, sve najbolje sam čuo o klubu i gradu i moram reći da sam zadovoljan", priča Miškić.

O Premijer ligi i ne zna baš puno.

"Moram priznati da i ne znam baš puno, ali znam da je Sarajevo prvak. Svima nam se boriti u novoj sezoni. Danas sam odradio trening sa novim klubom, prve impresije su sjajne. Klub je odlično organizovan i sve je sada na meni".

Odlaskom Luke Bilobrka Široki Brijeg je sigurno oslabljen na golmanskoj poziciji. Miškić vjeruje da će biti prava zamjena za sjajnog čuvara mreže koji je na kraju sezone napustio Pecaru.

"Nadam se da ću se izboriti za svoje mjesto. Želim da vrijedno radim i dokažem se trenerima, a oni će biti ti koji će odlučiti".

Širokobriježani imaju kao i uvijek visoke ambicije u Premijer ligi, a tu su sada i evropska iskušenja.

"Mislim da imamo kvalitetnu ekipu za dobre rezultate u novoj sezoni. Na tablici želimo biti među prva tri tima, a naravno tu je i Evropa. Rival nam je Kairat iz Kazahstana. Ne znam puno o njima, čuo sam da su finansijski jaki, ali novac ne pobjeđuje".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U Dinamu je prošao sve omladinske selekcije, a bio je i omladinski reprezentativac Hrvatske.

"U Dinamu sam proveo 13 godina i naravno da taj period nikada neću zaboraviti. Dinamo je veliki klub sa velikim ambicijama svake sezone, a branio sam za juniore u Ligi prvaka, te Dinamo II. Kada sam vidio da tu nema više budućnosti za mene, otišao sam u Švedsku gdje sam i nastupao do dolaska u Široki Brijeg", kazao je Miškić na kraju razgovora za SportSport.ba.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

chs1975mostar
redakcijo sportsport.ba!! haj vise izbacujte!! zrjeb//PLBIH//iza 12:45 treba biti gotovo u 12:00 je pocelo!!!cuo sam prije 5min da 1.kolo igraju svinjski-velez!!! al ne uzimam zdravo za gotovo!!! i vi kad saznate stavite da je zvanično!!! LP ?
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi