Periša: Očekuje nas jedna teška utakmica

Željezničar večeras dočekuje Dinamo Kursk

Periša: Očekuje nas jedna teška utakmica

Košarkašice Željezničara večer na svom parketu igraju prvu utakmicu šesnaestine finala Eurocupa protiv ruskog Dinama iz Kurska, koji je na papiru veliki favorit, ali naše igračice se ne predaju.

U večerašnjem duelu s Ruskinjama u redovima našeg prvaka debitovaće Tina Periša, koja je prije desetak dana u redove Plavih stigla iz tuzlanskog Jedinstva gdje je prošle sezone bila jedna od najboljih igračica.

"Očekuje nas teška utakmica protiv jedne izuzetno dobre ekipe. Iako nas mnogi smatraju autsajderima u odnosu na Dinamo, mi se nećemo lako predati i borit ćemo se do posljednje minute", kaže Tina Periša za SportSport.ba.

Šibenčanka kaže da je izuzetno zadovoljna prijemom na koji neišla kod igračica u novom klubu, a posebno hvali stručni štab Željezničara na čelu sa trenericom Vesnom Bajkušom.

"Većinu igračica poznajem od prije, ali moram istaći kako sam odlično primljena u novoj sredini. Trenerice Bajkuša i Ljubunčić su me izuzetno dobro prihvatile i za njih imam samo riječi hvale. Zbog njih bi večeras voljela da slavimo pobjedu", istakla je Periša.

Ekipa Dinama je jedna zaista kvalitetna ekipa koja u svojim redovima ima nekoliko sjajnih igračica. Prva zvijezda tima je Lindsay Harding, odlična playmakerka koja igra u WNBA ligi u redovima Washington Mysticsa, a u pauzi između dvije sezone u Americi odlučila je, poput većine drugih igračica, nastupati za neki evropski klub.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.