"Perišić nije bio prva opcija? Pa šta, nisam bio ni ja"
Kovač je istakao da zna sve kvalitete Ivana Perišića

Trener Bayerna ponovo stao u odbranu svog sunarodnjaka

"Perišić nije bio prva opcija? Pa šta, nisam bio ni ja"

S. Pašalić

Ivan Perišić je prije nekoliko dana i zvanično postao novo pojačanje Bayerna ovog ljeta.

Hrvatski veznjak je stigao na jednogodišnju posudbu uz opciju da Bavarci na kraju sezone otkupe njegov ugovor, ali mnogima se nije svidio ovaj potez prvaka Njemačke.

Dosta je pitanja bilo upućeno ovih dana treneru Niki Kovaču o tome zašto se igrač koji ima 30 godina dovodi u klub, a hrvatski trener je stao u odbranu Perišića i izjavio da je važnije ono što se pokazuje na terenu od broja godina.

Trener Bayerna je ponovo stao u odbranu svog sunarodnjaka na press konferenciji i odgovorio na mnoga pitanja novinara.

"Znam šta je Perišić sposoban napraviti. Znam koliko je važan hrvatskoj reprezentaciji. Tamo je jedan je od ključnih igrača, igra s obje noge, brz je i dobar s loptom", rekao je Kovač.

"Raspravljali smo o brojnim imenima. Poznajemo se još iz vremena kad sam mu bio selektor. I Dieter Hecking mi je puno toga ispričao o njegovom vremenu u Wolfsburgu. Uvjeren sam da će nam pružiti sve što nam je potrebno", dodao je Kovač.

"Još nas čeka posla u prelaznom roku. Trebaju nam igrači koji neće samo popuniti ekipu nego je i poboljšati. Na tome radimo. Nadam se da će se to dogoditi do 2. septembra", dodao je trener Bayerna.

Kovača su upitali i zašto je Perišić stigao prvo na posudbu, a nijee odmah kupljen.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Sve se više transfera dogovara tako. Klubovi ne žele rizikovati i prosuti silne milione. To je bio i slučaj s Jamesom, na kraju se isplatilo. Za sada smo u dobrom položaju"

"Ivan je bio druga opcija za dovođenje, ali šta onda, pa nisam ni ja bio prva. Kad smo vidjeli da ga možemo dovesti, reagovali smo u kratko vrijeme. Ivan je bio dugo na našem popisu želja. Preporučio sam mu Bayern, znamo da je igrao u Njemačkoj i bio dobar. Poznajem ga iz reprezentacije, on je vrhunski igrač", dodao je Kovač.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi