Pero Metličić se vraća u reprezentaciju
Pero Metličić ponovo s Vorijem u nacionalnom dresu

Metličić promijenio odluku

Pero Metličić se vraća u reprezentaciju

Petar Metličić je odlučio da ipak odgodi svoju odluku o povlačenju iz reprezentacije, te je odlučio da će vjerovatno, ako bude sto posto zdrav, igrati na EP u Austriji.

Kapiten reprezentacije Hrvatske najavio je da će igrati za Hrvatsku na EP u Austriji naredne godine. Iako je najavio oproštaj nakon SP održanog u Hrvatskoj ove godine Metličić se nakon razgovora sa selektorom Linom Červarom predomislio i najavio da će se ukoliko bude zdrav staviti na raspolaganje Červaru.

Petar Metličić je bio standardan član reprezentacije od 2003. godine, od samog početka ove generacije koja je osvojila sve osim evropskog zlata, koje mu je vjerovatno i motiv zbog kojeg je odložio svoje povlačenje.

Lijevi vanjski je naglasio da nema nikakve šanse da zaigra na OI u Londonu 2012. godine. Pero Metličić trenutno nosi dres španskog i evropskog prvaka Ciudad Reala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.