Slijedi meč sa Crnom Gorom

Peršić: Pobjedom otvoriti šanse za drugi krug

  U jednom dijelu utakmice ulazak Peršića osvježio je naš tim, a nekoliko poena košarkaša Širokog stiglo je u pravim trenucima. Ipak, na kraju je poraz bio neizbježan.

“Jednostavno ušli smo loše u utakmicu. Nadali smo se da ćemo od starta ući kako treba, međutim oni su se odvojili. Poslije smo na poluvremenu pokušali nešto da stižemo, stigli smo na deset razlike. Međutim, Srbija je prekvalitetna ekipa da bi prokockala dvadeset razlike”, kazao je Peršić, te dodao:

“Mislim da trebamo glavu gore dignuti, sutra je Crna Gora tu nam je šansa velika. Ove dvije utakmice moramo ostaviti iza sebe i sutra probati dobiti Crnu Goru”.

Igralo se borbenije, angažovanije, a sa tim se slaže i naš sagovornik:

“Košarka je kolektivni sport i samo kroz zajednički rad i borbu stiže rezultat”.

U današnjem susretu sa Srbijom selektor Petrović koristio je nešto više igrača nego u meču sa Latvijom.

“Više igrača mora dobiti priliku jer je pet utakmica, nemoguće je da samo sedam igrača samo igra pet utakmica, to je trener svjesno rotirao. Poslije loše igre ostavio je Zack I Gordića na klupi da bi sutra bili odmorni i oni dali svoj maksimum da sutra dobijemo”, kaže košarkaš Širokog.

Atmosfera u reprezentaciji?

“Pozitivna, cijelo vrijeme je pozitivna. Nismo se iskreno nadali tom prvom porazu od Latvije, svi smo očekivali tu prvu pobjedu da startamo potizivno. Međutim ništa nije propalo, idemo dalje, sutra ćemo probati dobiti Crnu Goru i otvoriti šanse za drugi krug”, rekao je na kraju Perišić koji je u susretu sa Srbima ubacio deset poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.