Pored Intera danas još jedan klub u Italiji ima razlog za slavlje
FOTO: A.C. Perugia

Izborili promociju

Pored Intera danas još jedan klub u Italiji ima razlog za slavlje

Haris Zilić

Završena je sezona u italijanskoj Seriji C u grupi B.

Promociju u Seriju B izborila je ekipa Perugie i tako se vratila u drugoligaško društvo. Perugija je u posljednjem kolu savladala FeralpiSalo sa 0:2 golovima Elie u 17. i Bianchaimana u 71. minuti meča.

Nakon 38 odigranih kola Perugia je imala 79 bodova kao i drugoplasirana Padova, ali Perugia je bila bolja u međusobnom duelu.

Pored Padove u play off za plasman u Seriju B iz grupe B Serije C idu ekipe Suditrola, Modene, Feralpi Salpa, Triestine, Cesene, Metlice, Samvenedettessea, Mantove i Virtusa iz Verone.

U Seriju D iz pomenute grupe ispala je ekipa Arezza, dok će Legnago Salus, Imolese, Fano i Ravenna u play out. Danas ćemo saznati i rasplet i grupama A i C u Seriji C. 

Oglasi

Tako je Perugia danas postala još jedan klub u Italiji koji ima razloga za slavlje, obzirom da je ranije danas Inter i matematički osigurao titulu prvaka Italije nakon remija Sassuola i Atalante (1:1).

Inter je prvak Italije, ludnica na meču Sassuola i Atalante

Inter je prvak Italije, a to je matematički poznato nakon današnjih duela 34. kola Serije A koja su odigrana od 15 sati.

Tačnije, Sassuolo i Atalanta su u ludoj utakmici remizirali 1:1 i Inter četiri kola prije kraja ima 13 bodova više od Atalante.

Pomenuti meč je ponudio sve što fudbal može ponuditi. Prvo su gosti ostali s igračem manje nakon crvenog kartona za Golinija u 23. minuti, ali tim iz Bergama s igračem manje dolazi do vodstva od 0:1, strijelac je bio Gosens u 32. minuti.

Domaći poravnavaju preko Berardija iz penala u 52. minuti. U 64. minuti zbog VAR-a poništen je pogodak fudbaleru Sassuola Locatelliju. U 76. minuti Atalanta promašuje penal, neprecizan je bio Muriel, a prethodno je Marlon kod domaćih dobio crveni karton.

Do kraja je ostalo Sassuolo - Atalanta 1:1 , što znači da četiri kola prije kraja navijači Intera mogu slaviti titulu, jer Atalanti bježe nedostižnih 13 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi