Pesoli odveo Sienu korak u nazad
Duel Reginalda i Gargana

Bijelo-crni nisu zadržali dva gola prednosti nad Napolijem

Pesoli odveo Sienu korak u nazad

Siena je dugo imala prednost od dva gola nad Napolijem u okviru prve polufinalne utakmice Kupa Italije, ali korak u nazad odveo ih je Emanuele Pesoli autogolom u finišu utakmice.

Ne može se reći da je Siena bila puno bolja i da je zaslužila pobjedu, ali izabranici Giuseppea Sannina iskoristili su svoje prilike.

Bijelo-crni došli su u vodstvo u 42. minuti preko Reginalda Ferreire da Silve koji je, nakon što ga je lijepo uposlio Daniele Mannini, prebacio lopru preko golmana i pospremio je u mrežu.

U drugom poluvremenu Napoli je bio dosta ofanzivniji, međutim domaćini su uspjeli postići još jedan pogodak. Gaetano D'Agostino je u 66. minuti postigao gol za 2:0.

Siena je sa rezultatom 2:0 bila na korak do finala Kupa Italije, međutim korak u nazad odveo ih je Emanuele Pesoli autogolom u 86. minuti, te tako postavio konačan rezultat utakmice (2:1).

Siena ima minimalnu prednost uoči revanša, a ukoliko bi se plasirala u završnicu ovog takmičenja igrala bi sa boljim iz dvomeča Milana i Juventusa (sinoć prva utakmica na San Siru završena pobjedom Stare dame sa 2:1).




NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti