Pešto: Svi koji vole Želju trebaju reći kada nešto ne valja

Predsjednik Skupštine FK Željezničar za SS.ba

Pešto: Svi koji vole Želju trebaju reći kada nešto ne valja

Edmir Škorić

Danas su iz Fudbalskog kluba Željezničar obavijestili javnost da je iskusni Sanel Jahić suspendovan zbog kršenja klupske discipline, a povodom ove odluke oglasio se i predsjednik Skupštine najtrofejnijeg bosanskohercegovačkog kluba, Ermin Pešto.

Pešto se putem društvene mreže Facebook oglasio nakon što je Jahić suspendovan, a za SportSportt.ba je odlučio ispričati šta ga je to natjeralo da napiše status.

"Ma svi mogu to da vide. Sanel je samo još jedan u nizu igrača s kojim se na isti način rastajemo. Morao sam da reagujem na Jahićev status. Željo ne smije i ne treba da bude takav klub. Treba puno više dostojanstva u ovome. Ipak je Jahić igrač koji je mnogo dao ovom klubu i nije zaslužio ovakav tretman zbog svega što je napravio za Željezničar. Nisam za varijante da tek tako tjeramo ljude iz kluba. U redu, nije taj kapacitet, ali treba onda normalno sjesti, razgovarati i ljudski se rastati. Nažalost, nama se gomilaju igrači, pa odlaze i sve se vrti u krug. Sramota je da nam se dešavaju Hervas, Husić, Jahić, pa sjetite se Bogičevića. Oni koji vole Želju, trebaju da objektivno sagledaju stvari i da kažu kada nešto ne valja. Meni se jednostavno ovo ne sviđa", rekao je Pešto za SportSport.ba.

Predsjednik Skupštine FK Željezničar nezadovoljan je zbog stalnih promjena igračkog kadra i očekuje da će se na Skupštini koja će biti održana u januaru ozbiljno razgovarati o nekim problemima i propustima.

"Kao predsjednik Skupštine imam obavezu da pratim provođenje zaključaka Skupštine kluba, te da li se oni realizuju na pravi način. Skupština kluba nije dala mandat Upravnom odboru da na ovakav način realizuje stvari u sportskom segmentu. Nadam se da ćemo početkom naredne godine, na sjednici Skupštine, razgovarati ozbiljno o nekim problemima i propustima. Evidentno je da neke stvari u sportskom segmentu ne funkcionišu i tako ne treba da se radi", ističe Pešto i dodaje:

"Ne možemo u jednoj sezoni potrošiti 30 igrača. Nije ovo ispravno. Ovo je politika 'i ćorava koka ubode zrno'. Dakle, dovode se igrači, pa se tjeraju, jer eto nisu na kraju ispala prava pojačanja. Neko valjda treba da odgovara za to, da prizna da je pogriješio".

Predsjednik Skupštine ističe da povremeno komunicira sa predsjednikom Upravnog odbora Vedranom Vukotićeme i predsjednikom Nadzornog odbora Senadom Misimovićem te da se to mora promijeniti.

"Istina je da povremeno komuniciram sa predsjednikom Upravnog i predsjednikom Nadzornog odbora, to mora da se promijeni i moramo imati malo bolju komunikaciju. U nekoliko navrata sam upozoravao o tome Vukotića i Misimovića, no po tom pitanju se ništa nije promijenilo", ističe Pešto.

Na kraju razgovora Pešto se još jednom osvrnuo na Jahićevu suspenziju, te je istakao da se u proteklom periodu u klubu desilo lijepih stvari ali da Željo mora osvajati titule, a po njemu trenutnom politikom to se neće dogoditi.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Na ovakav način se ne riješavaju problemi sa igračima. Pa tog istog Jahića neko je doveo, valjda je trebao znati da je imao povrijeđeno koljeno, a ne kasnije mu reći da nije kapacitet za Želju. Ako nešto nije dobro, treba pokazati prstom i reći šta ne valja", govori predsjednik Skupštine i dodaje:

"Nema šta, ima tu lijepih stvari koje su se desile i tu se ne može ništa poreći, ali Željo mora da osvaja trofeje, a sa ovakvom politikom, to će teško ići. Moramo se svi ujedniti, ispraviti neke greške i vjerujem da će to na kraju doći sve na svoje. Najvažnije je da se o tim stvarima otvoreno govori na Skupštini kluba, koja je, ponavljam, početkom naredne godine", zaključio je Pešto.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi