Pet crvenih, četiri penala i tri boda Brage!

Drama u 25. kolu portugalskog prvenstva

Pet crvenih, četiri penala i tri boda Brage!

Edmir Škorić

Večeras su odigrane prve dvije utakmice 25. kola portugalskog prvenstva. Ako se dan poznaje po jutru, onda nas u ovom kolu Sagres portugalske lige čeka pregršt uzbuđenja.

Naime, Sporting Braga je nastavila sa serijom dobrih rezultata, a večeras su na svom stadionu slavili protiv Vitorie Guimares. Susret je okončan rezultatom 3:2, uz nejverovatnih pet crvenih kartona i četiri penala!?

Poveli su gosti preko Miguela u osamnaestoj minuti, ali je Braga izjednačila do kraja prvog poluvremena preko Alana i to iz kaznenog udarca. Prava drama nastaje u nastavku utakmice. Najprije Valdomiro pravi penal, zarađuje crveni karton a Meyong pogađa za 2:1. Potom je Rodriguez isključen kod domaćih, a Andrezinho poravnao na 2:2.

U devedesetoj minuti Desmarts i Alves kod gostiju bivaju isključeni, a Meyong pogađa za pobjedu domaćih od 3:2. Pogađate? Pogodak je postignut sa bijele tačke.

U drugom susretu Nacional je golom Coste s minimalnih 1:0 slavio protiv Leixoesa. Posljednju utakmicu večerašnjeg rasporeda 25. kola igraju Sporting i Rio Ave.

Liga Sagres, 25. kolo:
Braga - Guimares 3:2
Nacional - Leixoes 1:0
Sporting - Rio Ave (kasnije)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.