Pet ekipa izborilo plasman dalje

Nakon četiri odigrana kola u Ligi prvaka

Pet ekipa izborilo plasman dalje

Nakon četiri odigrana kola u Ligi prvakinja, imamo pet ekipa koje su osigurale prolaz dalje. To su Leipzig iz grupe A, Budućnost i Vardar iz grupe B, Györi iz grupe  C te iz grupe D to je Larvik.

Leipzig je bez većih problema odradio gostovanje u Austriji. Kudlacz je sa pet golova prevodila gostujuću ekipu do pobjede 18:24. Hypo Niederösterreich je imao Goricu Aćimović sa osam golova, ali su ostale igračice zakazale. Ukupno tek njih pet se upisalo u strijelce. Susret Krim Mercatora i Dinama Sinare opet je završio pobjedom gostiju 24:26. U ovom susretu smo imali zanimljiv duel Bajramoske sa jedne (8 golova ) i Kochetove sa druge strane (11 golova).

Budućnost je i dalje neporažena u grupi B. Thüringer nije imao šanse, u jednom trenutku je domaća ekipa imala +12, na kraju je završilo 23:14. Woltering je na golu imala 17 odbrana, tri više nego što je cijela protivnička ekipa postigla golova. Niti trijumf Vardara nije dolazio u pitanje protiv Podravke. Makedonski sastav je na poluvremenu imao pet golova prednosti koja je do kraja udvotručena 35:25.

U ekipi Vardara strijelci su bili ravnomjerno raspoređeni, najbolja sa pet golova bila je Radičević koliko je u dresu Podravke postigla Čović.

U grupi C i dalje naravno glavnu riječ vode dvostruke prvakinje Evrope, rukometašice Györa. Rukometašice Viborga su pružile odličan otpor, ali bolje od poraza 22:20 nisu mogle. Aniko Kovacsics sa sedam pogodaka bila je najefikasnija u redovima Györa, dok su po četiri za Viborg postigle Damnjanović i Gullden. Švedski Sävehof je u Zagrebu na poluvremenu imao velikih pet golova razlike, ali je u nastavku Lokomotiva uspjela uhvatiti jedan bod, bilo je 23:23. U ekipi trenera Irfana Smajlagića vjeruju da mogu u drugi krug. Protiv Sävehofa Hrbkova je bila prvi strijelac Lokomotive sa šest golova.
Sävehof je imao  Oden s osam golova.

Larvik i dalje dominira u grupi D. Protiv Baia Mare, ostvarena je četvrta pobjeda 31:26.  Kristin Riegelhuth Koren je u ovu pobjedu ugradila sedam golova. Neočekivano uzbudljivo je bilo u duelu Metza i Segros Lublina. Poljakinje su na malo više od minute imale pobjedu u rukama uz vodstvo od tri gola razlike, na kraju im je ostao bod. Ana Gros je sa zvukom sirene izjednačila na 30:30. Upravo su Gros i Baudouin sa sedam golova bile najefikasnije u domaćoj ekipi. Kod Poljakinja Kocela je predvodila društvo sa šest.

Grupa A:
Hypo Niederösterreich – Leipzig 18:24
Krim Mercator – Dinamo – Sinara 24:26

Grupa B:
Budućnost – Thüringer 23:14
vardar - Podravka 35:25

Grupa C:
Györi - Viborg 22:20
Lokomotiva - Sävehof 23:23

Grupa D:
Larvik - Baia Mare 31:26
Metz - Lublin 30:30

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.