Pet Fergusonovih želja

Pred januarski prelazni rok

Pet Fergusonovih želja

Aktuelni prvaci Engleske, momčad Manchester Uniteda, u januarskom prelaznom roku će vjerovatno pokušati dovesti nekoliko igrača.

Crvene vragove strani mediji povezuju sa nekoliko igrača, a najviše se spominju: Ricky van Wolfswinkel (Sporting), Nicolas Gaitan (Benfica), Cheikh Tiote (Newcastle), Marek Hamšik (Napoli), Jordan Rhodes (Huddersfield).

1. Nicolas Gaitan

Godine: 23
Pozicija: Ofanzivni vezni
Klub: Benfica
Tržišna vrijednost: 23 miliona funti

Gaitan je u ovoj sezoni Portuguese lige jedan od najboljih igrača Benfice. Asistirao je četiri puta u četiri uvodne utakmice Benfice, u ovosezonskoj kampanji Lige prvaka. Potpisao je novi ugovor sa portugalskom ekipom, ali Sir Alex Ferguson bi ga mogao dovesti, ako vlasnici odluče odriješiti kesu.



2. Cheikh Tiote

Godine: 25
Pozicija: Defanzivni vezni
Klub: Newcastle
Tržišna vrijednost: 15 miliona funti

Strani mediji već sada špekulišu kako bi Ferguson uskoro mogao poslati ponudu za ovog dvadesetpetogodišnjaka. Tiote je također, baš kao i Gaitan, potpisao novi ugovor sa svojom ekipom u februaru tekuće godine. Ipak, Mike Ashley, vlasnik Newcastlea, mogao bi prihvatiti odgovarajuću ponudu Uniteda. Cheikh Tiote je odigrao 30 utakmica prošle sezone u dresu Newcastlea, sakupivši nevjerovatnih 15 žutih kartona.



3. Marek Hamšik

Godine: 24
Pozicija: Ofanzivni vezni
Klub: Napoli
Tržišna vrijednost: 24 miliona funti

Hamšik već duže vrijeme privlači pažnju velikih klubova, nastupajući za svoj Napoli i reprezentaciju Slovačke. Sir Alex Ferguson je i prije pokazivao zainteresovanost za Slovaka, ali do realizacije transfera nije došlo. Hamšik je kapiten slovačke reprezentacije i vodio ih je svojim igrama na Svjetskom prvenstvu, prošle godine. 




4. Jordan Rhodes

Godine: 21
Pozicija: Napadač
Klub: Huddersfield
Tržišna vrjednost: 10 miliona funti

Mladi škotski internacionalac, Jordan Rhodes, podigao je popularnost engleskoj trećoj ligi, nastupima za svoj Huddersfield. On je dokazani strijelac, a skauti Manchester Uniteda ga prate već duže vrijeme. Rhodes je došao do najbržeg hat-tricka u historiji engleske treće lige, a proglašen je i za najboljeg igrača u prošloj i pretprošloj sezoni. 



5. Ricky van Wolfswinkel

Godine: 22
Pozicija: Napadač
Klub: Sporting Lisabon
Tržišna vrijednost: 22 miliona eura

Mladog holandskog napadača strani mediji odavno povezuju sa Manchester Unitedom. Iako kaže kako je sretan u svom sadašnjem klubu, njegove šanse za dolazak na Ostrvo se povećavaju, kako prenose strani mediji.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.