Pet golova Terzića protiv Kiela

Veszpremu drugo mjetso na turniru u Lemgu

Pet golova Terzića protiv Kiela

Mirsad Terzić, reprezentativac BIH, postigao je pet golova protiv Kiela u finalu turnira u Lemgu, ali je njegov tim ipak poražen.

Lemgo je organizovao vrlo jak turnir povodom 100 godišnjice kluba, a Terzić i drugovi su u finalu poraženi od Kiela sa 38:29. Rezultat je možda mogao biti i drugačiji jer je poslije prvih 30 minuta bilo samo 19:18 za Zebre koje su meč prelomile u prvoj polovini nastavka. U redovima Veszprema je Renato Sulić postigao 8 golova, Vujin 7, a uz Terzića je pet pogodaka postigao i Ilyes.

Samo 5 odbrana je imao Mirko Alilović koga je zasijenio Omeyer sa 13 zaustavljenih šuteva. Za Kiel u finalu nisu igrali Jicha, Kubes i Zeitz, a najefikasniji su bili Ilić sa 13 i Ahlm sa 11 pogodaka dok je Andersson postigao 6. Montpellier je u meču za treće mjesto pobijedio Lemgo sa 37:36. Najbolji igrač turnira je Markus Ahlm, a najbolji strijelac Momir Ilić sa 21 golom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti