Pet golova Vražalića u porazi Ademara

Vranješ bez učinka

Pet golova Vražalića u porazi Ademara

Adnan Beganović

U okviru 6. kola španskog rukometnog prvenstva odigrana su tri susreta, a Ademar naših Faruka Vražalića i Vladimira Vranješa, poražen je na gostovanju kod Cangasa (29:28).

Iako su u susret ušli kao apsolutni favoriti, rukometaši Ademara na terenu nisu opravdali očekivanja, pa su na kraju i zasluženo pretrpjeli poraz.

Najefikasniji u redovima Cangasa bili su Pousada sa 7, te Rosales i Garcia sa po 6 golova. S druge strane, kod Ademara je najefikasniji bio Ruesga sa 9 golova, dok je naš reprezentativac Faruk Vražalić postigao 5, a Vranješ se nije upisao u listu strijelaca.

Atletico Madrid je teže od očekivanog došao do bodova u duelu sa Saguntom (31:29). Dugo su Madriđani lomili otpor "našpanovanih" domaćina, koji su bili na korak do iznenađenja. No, na kraju je kvalitet presudio. Lazarov sa 6, te Markussen sa 5 golova bili su najefikasniji kod Atletica, dok je sa 11 golova kod Sagunta najučinkovitiji bio Latorre.

Za razliku od Atletica, rukometaši Barcelone na gostovanju kod Aranda nisu imali problema. Slavili su aktuelni španski prvaci sa 31:19.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.