Pet košarkaša propušta okupljanje

Problemi za Hadžića

Pet košarkaša propušta okupljanje

Iako je za 20. juli najavljeno zvanično okupljanje naše najbolje košarkaške selekcije, sada je već sasvim izvjesno da će momci koji se pojave sutra do 14 sati u hotelu "Hungarija" četiri do pet dana trenirati bez pet košarkaša.

Naime, sutrašnje okupljanje propustit će Goran Ikonić, Saša Vasiljević, Ratko Varda i J.R.Bremer i Henry Domercant. Kako je u razgovoru za SportSport.ba potvrdio selektor našeg najboljeg tima Sabit Hadžić, svi pomenuti košarkaši, izuev Varde, iskoristit će ovaj period do 25. jula za završo saniranje povreda.

Tako je Ikoniću ostalo još par dana terapija da izliječi povrijeđeno koljeno, slična situacija je i sa Vasiljevićem, koji bi svoje bolovanje trebao zaključiti u Beogradu, Domercant je također povrijeđen i zatražio je poštedu u narednim danima, dok se Bremer žali na lom nosa.

"Bremeru je Savez već poslao avionsku kartu. Navodno je doživio lom nosa, međutim morat će doći u Sarajevo da se u to uvjere i naši doktori. Ukoliko se to ne desi, Bremer rizikuje suspenzijju. Ovakva situacija za mene nije alarmantna, u razgovoru sa mojim kolegama slične stvari se dešavaju i u taborima ostalih reprezentacija. Pretpostavljam da ćemo se svi okupiti desetak dana prije početka prvih pripremnih utakmica", rekao je Hadžić za SportSport.ba.

Za kraj dodajmo i ovo da Ratko Varda finalizira sve potrebne poslove oko potpisa ugovora sa UNICS Kazan. Upravo zbog toga zatražio je nekoliko slobodnih dana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.