Pet kubanskih nogometaša pobjeglo u Kanadi
Kubanci rijetko propuštaju prilike za prebjeg

Novi prebjeg kubanskih sportaša

Pet kubanskih nogometaša pobjeglo u Kanadi

Reprezentacija Kanade je u prvom kolu nogometne Lige nacija za Sjevernu i Srednju Ameriku te Karibe (CONCACAF) pobijedlila selekciju Kube sa 6:0.

No svakako, puno veća i zanimljivija priča od manje više očekivanog rezultata je vijest da je iz reprezentacije Kube pobjeglo pet nogometaša koji su od kanadske vlade zatražili azil.

Kapetan momčadi Yordan Santa Cruz te njegovi suigrači Alejandro Portal, Andy Baquero, David Urgelles i Orlendiz Benitez pobjegli su još prije utakmice i od kanadskih vlasti zatražili utočište u njihovoj zemlji.

Ovim prebjegom se broj kubanskih sportaša koji su pobjegli od komunističkog režima u zadnjih 17 godina popeo na 55 a dosad se mahom radilo većinom o boksačima te nešto odbojkaša i odbojkašica. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi