Pet najbizarnijih crvenih kartona ikada
Foto: EPA

Pet najbizarnijih crvenih kartona ikada

Adam Ljungkvist, 2016. godina

Ako ste mislili da je crveni karton koji je, ovog vikenda, dobio fudbaler Lyona Marcelo jedan od najčudnijih ikada, prevarili ste se.

Švedski fudbaler je crveni karton na utakmici Jarne SK i Pershagena zaradio zbog zaista nevjerovatnog razloga.

Naime, on je tokom utakmice "pustio vjetar" i zbog toga bio isključen, a sudac je istakao da je Ljungkvistu pokazao put u svlačionicu zbog "namjerne provokacije" i "nesportskog ponašanja".

"Pokvario sam stomak i jednostavno se dogodilo. Onda sam dobio dva žuta, a potom i crveni karton. Pitao sam sudiju: 'Zar ne smijem pustiti vjetar?' On mi je odgovorio da ne smijem", izjavio je nakon isključenja 2016. godine Ljungkvist.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi