Pet najboljih golova 19. kola Premijer lige

U Vitezu dva eurogola

Pet najboljih golova 19. kola Premijer lige

S. Bošković

Jučer je kompletirano 19. kolo BH Telecom Premijer Lige BiH. 

Na osam odigranih utakmica postignuto je 19 pogodaka. Najviše golova palo je u duelu između Viteza i Veleža (6:0), dok su samo na susretu između Borca i Slobode mreže mirovale. 

Na premijerligaškim terenima tokom vikenda bilo je i eurogolova, a ovo je pet najboljih golova kola.

5. Josip Šantić (Vitez-Velež 6:0)

Šantić je u duelu Viteza i Veleža postigao eurogol. Šutirao je s 20 metara i poslao loptu u rašlje. Bobić je dao sve od sebe da odbrani udarac, ali u tome nije uspio. 


4. Ognjen Todorović (Zrinjski-Sarajevo 2:2)

Ognjen Todorović postigao je sjajan gol u derbiju 19. kola. Zrinjski je u finišu prvog dijela iskoristio grešku bordo tima, a Todorović je s vrha šesnaesterca majstorski pogodio za 1:1. 


3. Marko Obradović (Radnik Bijeljina-Mladost Doboj Kakanj 3:0)

Marko Obradović je postavio konačan rezultat na Gradskom stadionu u Bijeljini. On je dvadesetak minuta prije kraja sjajno primio loptu na vrhu šesnaesterca i jednom solo akcijom elegantno uspio matirati gostujućeg golmana. 



2. Velibor Đurić (Vitez-Velež 6:0)

Još jedan gol Vitežana je zaslužio da se nađe na ovoj listi. Gol koji je Đurić postigao ne vidi se često na fudbalskim terenima. Bobić je loše ispucao loptu, koja dolazi do fudbalera Viteza, a koji je onda sa 40 metara šalje u praznu mrežu. 



1. Samir Bekrić (Željezničar-Široki Brijeg 2:0)

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Gol kola pripada Samiru Bekriću, koji je postigao drugi gol za Željezničar. Bekrić je na zemlju "bacio" gostujućeg golmana i onda mirno poslao loptu u mrežu. 



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi