Pet poena Bajramovića u pobjedi Banvita

Pet poena Bajramovića u pobjedi Banvita

Midhat Šljivak


U utakmici 18. kola turske košarkaške TBL lige košarkaši Banvita su savladali na gostovanju ekipu Hacettepea rezultatom 78:73.

Tim našeg Kenana Bajramovića je uz dosta muke stigao do pobjede u ovom susretu, a to je Banvitu ukupno 13 pobjeda sezone, te se nalaze na sjajnoj trečoj poziciji tabele.

Bajramović je ponovo odigrao prosječnu utakmicu ubacivši pet poena, ali uz očajan šut iz igre ( 2 od 7,  za dva 1/3, za tri 1/4). Pored pet poena kapiten naše reprezentacije je imao i pet skokova za nešto više od 18 minuta na parketu.

Banvit su do pobjede predvosili AMerikanci. Najefikasniji je bio Keith Simmonsa sa 17 poena, Kalin Lucas je dodao 14, a bivši centar sarajevske Bosne Lance Williams 13 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.