Pet poena Bavčiča u porazu KAOD-a

A1 liga

Pet poena Bavčiča u porazu KAOD-a

Midhat Šljivak

Košarkaši KAOD-a poraženi su danas na svom parketu od ekipe AENK Dimoulas nakon produžetka 77:76.

Tim Nenada Markovića je u jednoj jako neizvjesnoj utakmici pao nakon produžetaka. Nakon prvih 10 minuta igre imali su zaostatak od šest poena (10:16), ali su do poluvremena uspjeli da se vrate. Na odmor su gosti otišli s poenom prednosti 33:32.

Uspio je KAOD da preokrene rezultat u svoju korist u trećoj dionici. Dobili su ovaj dio igre 16:12, te su u završnih 10 minuta ušli s plusom od tri poena 48:45. 

Ipak, u zanimljivoj završnici pobjednika nismo dobili. Regularnih 40 minuta je završeno rezultatom 71:71, te se ušlo u produžetke. Tamo se bolje snašao AENK, te je ovaj tim stigao do pobjede u ovom susretu.

Tsaldaris je predvodio goste s 20 poena u ovom meču, dok je za KAOD Jones ubacio 19. Za AENK je igrao bivši reprezentativac Saša Vasiljević, koji je ubacio dva poena, dok je za KAOD Edin Bavčić ubacio pet poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.