Pet poena Stipanovića u pobjedi Trabzonspora

Dobar nastup Stipanovića

Pet poena Stipanovića u pobjedi Trabzonspora

Midhat Šljivak

Košarkaši Trabzonspora savladali su večeras na svom parketu u 28. kolu TBL lige ekipu Pinar Karsiyake rezultatom 84:73

Trabzon je odlično otvorio meč i nakon prve dionice su imali 10 poena prednosti, 26:16. Održavali  su vodstvo do poluvremena na koje su otišli s devet razlike, 46:37, ali je u nastavku Pinar uspio da ugrozi prednost domaćeg tima.

Treći period je Karsiyaka dobila 18:14, te se u završnih 10 minuta utakmice ušlo s četiri poena prednosti za Trabzon, 60:56.  Ipak, u završnoj četvrtini ponovo bolja igra domaćeg tima. Dobili su ovaj dio igre 24:18, te su na kraju slavili pobjedu u ovom susretu.

Andrija Stipanović je u pobjedničkom timu ubacio pet poena, te je imao i pet skokova. Najefikasniji je bio Jerome Randle sa 18 poena, dok je Esteban Batista sa 19 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.