Pet pogodaka Harmandića u trijumfu Gorenja

Liga za prvaka rukometnog prvenstva Slovenije

Pet pogodaka Harmandića u trijumfu Gorenja

Adnan Beganović

Derbi 3. kola Lige za prvaka rukometnog prvenstva Slovenije odigrali su Cimos i Celje. Nakon 60 minuta nije bilo pobjednika (31:31), a više razloga za slavlje imaju rukometaši Celja koji su do boda došli u posljednjim sekundama utakmice.

Cimos je imao prednost tokom većeg dijela utakmice, ali ipak nije upisao pobjedu. Pet sekundi prije kraja utakmice golom Vugrineca nekadašnji evropski šampion stigao je do boda. Kod Cimosa najefikasniji je bio Poklar sa 8 postignutih pogodaka, dok je kod Celja sa 11 pogodaka najučinkovitiji bio Kokšarov.

Gorenje našeg Adnana Harmandića pred svojim navijačima pobijedilo je Slovan (34:28), a naš reoprezentativac pružio je sjajnu partiju. Harmandić je u pobjedu Gorenja ugradio 5 pogodaka, te je uz Rnića (11 pogodaka) bio najučinkovitiji u svojoj momčadi. Kod Slovana sa 7 pogodaka najučinkovitiji je bio Božović.

Liga za prvaka, 3. kolo:
Cimos - Celje 31:31
Gorenje - Slovan 34:28
Trimo - Jeruzalem (subota)

Poredak:
Celje 42, Cimos 35, Gorenje 35 (-1), Slovan 23, Trimo 22 (-2), Jeruzalem 19 (-1)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.