Petar Brajković karijeru nastavlja u redovima Lokomotive iz Zagreba

Mladi bh. napadač

Petar Brajković karijeru nastavlja u redovima Lokomotive iz Zagreba

Haris Zilić

Bh. fudbaler Petar Brajković karijeru nastavlja u komšiluku.

Brajković je novi član zagrebačke Lokomotive, što će svakako biti stepenica više u njegovoj karijeri.

"Smatram da je prelazak u Lokomotivu pravi potez jer su poznati kao klub koji daje šansu mladim igračima. Samo pogledajte njihov roster na utakmici protiv Hajduka gdje je prosjek godina cijele ekipe bio 22.

Ovim putem se želim zahvaliti Nikici Jelaviću bez čijih savjeta i pomoći ne bi ništa bilo ostvarivo.

Dobio sam priliku koju sam sanjao, a sada je sve na meni da radom i trudom izborim se za svoj status", rekao je Brajković nakon potpisa.

Bio je i na spisku selektora omladinskih selekcija Bosne i Hercegovine.

"Naravno da mi je cilj ponovo biti u dresu reprezentacije BiH. San svakog igrača je da jednog dana obuče državni dres pa tako i moj. Ukoliko me zdravlje i forma posluže nema razloga da ne dobijem priliku".

Potražite više informacija na temu HNL:

Pomenuti omladinski reprezentativac naše zemlje pažnju je skrenuo uz pionirskim uzrastima gdje je za HNK Višiće postigao čak 110 golova, a nakon toga pružao je sjajne partije i u dresu Neretve iz Metkovića.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi