Petarda Atletico Madrida protiv Sportinga

Lagano ulaze u pravu formu

Petarda Atletico Madrida protiv Sportinga

Endin Čaušević

Atletico Madrid je danas na svom Vicente Calderonu upisao visoku pobjedu protiv Sporting Gijona (5:0) u utakmici četvrtog kola La Lige.

Atletico je do vodstva stigao već u drugoj minuti utakmice kada je na asistenciju Gameira pogodio Griezmann. Tri minute kasnije domaća ekipa udvostručila je svoju prednost, a ovaj put mrežu Gijona zatresao je Gameiro.

Do kraja prvog poluvremena Atletico Madrid je postigao još jedan gol. Koke je ovaj put bio u ulozi asistenta, a strijelac je po drugi put na današnjoj utakmici bio Griezmann.

U drugom poluvremenu Atletico je imao incijativu na srediti terena, te je čuvao svoju prednost. Diego Simeone odlučio je sredinom drugog dijela dati šansu i Fernandu Torresu. El Nino je nakon samo tri minute na terenu uspio da se upiše u listu strijelaca i povisi na 4:0. Isti igrač je u finišu utakmice sa bijele tačke postavio konačnih 5:0.

Atletico Madrid je treći na tabeli sa osam osvojenih bodova, dok je Gijon peti sa jednim bodom manje.

Potražite više informacija na temu La Liga:

La Liga, 4. kolo:

Atletico Madrid - Sporting Gijon 5:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi