Petarda Barcelone: Stradao Rayo Vallecano

Deveto kolo Primere

Petarda Barcelone: Stradao Rayo Vallecano

Ekipa Rayo Vallecana ugostila je večeras u sklopu devetog kola španske Primere prvo plasiranu Barcelonu koja nije propustila priliku da upiše nova tri boda u prvenstvu.

Gosti su od samog starta svojom igrom jasno poučili domaćinima da ih zanima samo pobjeda, a u vodstvo su došli u 20. minuti. Fabregas je sjajno proigrao Villu kom nije bilo teško da savladao golmana Vallecana, Rubena. 0:1, je bio i konačan rezultat prvog poluvremena.

 

U drugom poluvremenu gosti su nastavili sa furioznom igrom te su sa još četiri pogotka potpuno potopili protivnika. Messi je na asistenciju Montoye  pogodio već u 48. minuti, a na novi pogodak čekalo se pola sata. 

Potražite više informacija na temu La Liga:


Strijelac je ovoga puta bio Xavi. Alba je prošao po lijevoj strani te je uputio povratnu loptu u sredinu, a sjajnom Špancu nije bilo teško da zatrese mrežu protvnika. Samo dvije minute kasnije, već je 0:4, a Fabregas, koji je asistirao kod prvog gola, sada se i sam upisao u listu strijelaca.

Za kraj pogodio je ponovo argentinski čarobnjak, Lionel Messi koji je ovim pogotkom potvrdio tri boda katalonske ekipe.

 











NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije