Petarda Mourinhovog Tottenhama, Redsi se prošetali Bournemouthom

Premier liga

Petarda Mourinhovog Tottenhama, Redsi se prošetali Bournemouthom

E. Škorić

Tottenham i Liverpool ostvarili su uvjerljive pobjede u mečevima 16. kola Premier lige.

Tottenham pod vodstvom Josea Mourinha igra fantastično i ostvario je tri pobjede u četiri meča Premier lige, ali danas najubjedljiviju od dolaska Portugalca.

Spursi su petardom ispratili Burnley i tako se četvrtoplasiranom Chelseaju primakli na šest bodova.

Kane je postigao dva gola uz jednu asistenciju, Son je postigao jedan gol uz jednu asistenciju, a u strijelce su se još upisali Sissoko i Lucas.

Liverpool je u Bournemouthu slavio sigurnu pobjedu rezultatom 3:0. Oxlade-Chamberlain je načeo domaće golom u 35. minuti, da bi Keita u zavšrnici prvog dijela povisio na 2:0 na sjajnu asistenciju Salaha.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Keita se u 54. revanširao Salahu za asistenciju i Egipćanin je stavio tačku na 'i'.

Liverpool ide na plus 11 drugoplasiranom Leicesteru i čak +14 Manchester Cityju, ali oba tima imaju utakmicu manje u odnosu na Redse. Leicester gostuje Villi sutra, a City dočekuje United večeras.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije