Petarda Olympiakosa na gostovanju kod Smyrnisa

Super liga Grčke

Petarda Olympiakosa na gostovanju kod Smyrnisa

Šesnaesti trijumf sezone upisao je tim Olympiakosa dokazavši još jednom da je suvereni vladar ovogodišnjeg grčkog šampionata. 

Sjajnu igru tim iz Pireja krunisao je sa pet pogodaka u pobjedi nad Smyrnisom na gostujućem terenu. Već nakon prvih 45 minuta Olympiakos je imao tri gola prednosti, a strijelci su bili Fuster, Manolas i Samaris.

Argentinac Javier Saviola u igru je ušao na pauzi, a do kraja susreta postigao je dva pogotka, prvi u 63. minutu, a drugi za konačnih 5:0 dvadeset minuta prije kraja. Domaći su od 53. minuta igrali sa deset igrača nakon što je drugi žuti karton zaradio Kanakoudis.

Olympiakos je lider na tabeli sa 49 bodova, čak 13 više od drugoplasiranog PAOK-a.

Potražite više informacija na temu Super League:

Atromitos je na domaćem terenu opravdao ulogu favorita protiv Panthrakikosa rezultatom 3:1. Strijelci za pobjednički tim bili su Karamanos dva puta, te Papadopuls. Počasni gol za goste postigao je Fonseca u 59. minutu.

Derbi sredine tabele između OFI Crete i Panetolikosa pripao je domaćem timu rezultatom 2:1. Gosti su rano poveli preko Camare, dok su preokret kreirali Hoyos i Papazoglu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.