Peterhansel pobjednik druge etape

Dakar reli

Peterhansel pobjednik druge etape

Francuski automobilista Stefan Peterhansel pobjednik je druge etape tradicionalnog Dakar relija, dok je u konkurenciji moticiklista trijumfovao Španac Joan Barreda Bort.

Branilac titule, Peterhansel, je za volanom Minija završio 243 kilometra dug specijal vožen u Pisku, u Peruu, u vremenu od 2:35,38 sata. Iza njega plasirali su se Južnoafrikanac Giniel De Villiers (Toyota) sa zaostatkom od 2,35 minuta, dok je trećeplasirani Francuz Ronan Chabot  (SMG) zaostao 3,52 minuta iza pobjednika.

Peterhansel je preuzeo vodstvo u generalnom plasmanu rezultatom 3:00,20 sati.

U konkurenciji motociklista Bareda Bort je vozeći Husqvarnu pobijedio u vremenu 2:42,31 sati ispred zemljaka Juana  Pedrera Garcije (KTM) sa 3,16 minuta zaostatka i trećeplasiranog Australca Matta Fish (Husqvarna), koji je zaostao 5,53 minuta. Bort je vodeći u generalnom plasmanu sa vremenom 3:24,11 sati.

Trećeg dana voziće se etapa od Piska do Naske u dužini od 343 kilometra, a specijalni ispit biće dug 243 kilometra. Dakar reli traje do 20. januara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.