Ivaylo Petev nakon utakmice: Nismo zaslužili poraz, igrači su sve ispoštovali
Foto: N/FSBiH

Poraz u Los Angelesu

Ivaylo Petev nakon utakmice: Nismo zaslužili poraz, igrači su sve ispoštovali

Eldar Ganibegović

Fudbalska reprezentacija BiH u noći za nama poražena je od selekcije SAD u prijateljskom meču s 1:0.

Meč u Los Angelesu odlučio je gol u 89. minuti koji je nakon jedne odbijene lopte postigao Bassett.

Nakon utakmice za stranicu N/FSBiH govorio je selektor Ivaylo Petev i istakao da igračima nema šta zamjeriti, ali i da žali zbog poraza i primljenog gola.

"Žao mi je što smo primili gol na kraju. Igračima nemam šta zamjeriti. Borili su se i dali sve od sebe. Crveni karton je pokvario utakmicu. Protivnik je u prvom poluvremenu imao dvije šanse, a u drugom sa igračem manje im nismo dozvolili ni jednu do finiša utakmice. Šteta što smo primili taj gol, ali igrači su ispoštovali sve što smo tražili od njih u taktičkom smislu. Nismo zaslužili da izgubimo meč", istakao je bugarski stručnjak.

Nakon poraza od Finske i Ukrajine u novembru, ovo je treći vezani poraz za reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Naredne akcije očekuju nas u martu 2022. godine.

Za Peteva je obo bio 12. meč na klupi Zmajeva i peti poraz. Pod njegovim vodstvom ostvarili smo još pet remija i samo dvije pobjede.

Top Komentari

Mackintosh
Podrska selektore! Hocemo tebe, necemo propale kockare!
7 13
Mahatma.Barbie
Jedno 5i put ponavlja ovu izjavu...
12 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi