Petev ostao bez još jednog igrača

Petev ostao bez još jednog igrača

Midhat Šljivak

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se danas na Ilidži pred prijateljske utakmice sa Crnom Gorom i Danskom.

Selektoru Ivaylu Petevu odazvali su se svi igrači, a sa malim zakašnjenjem ekipi će se priključiti Nikola Vasilj i Dennis Hadžikadunić.

Sa spiska kandidata zbog povrede je otpao Stjepan Lončar, dok je pod upitnikom debi veziste Ascolija Dario Šarić.

Petev će u utakmicama protiv Crne Gore i Danske dati priliku svim fudbalerima.

"Siguran sam da ćemo se dobro pripremiti za utakmice sa Crnom Gorom i Danskom, mada imamo puno ozlijeđenih igrača. Trenutno je u ekipi 14 igrača do 23 godine, i to je dobra prilika za njih da pokažu svoj kvalitet i nametnu se. Svima ćemo dati šansu i nadam se da će je iskoristiti", rekao je selektor Petev.

Prvi trening reprezentacija BiH će odraditi u 18 sati u trening kampu FK Sarajevo u Butmiru.

Oglasi

Nacionalni tim Bosne i Hercegovine u junu će odigrati dvije prijateljske utakmice. Prva je na rasporedu već 2. juna protiv Crne Gore na Grbavici, a zatim slijedi putovanje u Dansku gdje se 6. juna igra meč protiv ove selekcije.

Petev je za ove akcije pozvao sljedeće fudbalere:

Golmani: Ibrahim Šehić, Nikola Vasilj, Kenan Pirić

Odbrana: Siniša Saničanin, Aleksandar Jovičić, Anel Ahmedhodžić, Dennis Hadžikadunić, Darko Todorović, Jusuf Gazibegović, Ajdin Nukić, Branimir Cipetić, Eldar Ćivić.

Vezni: Damir Sadiković, Stjepan Lončar, Amir Hadžiahmetović, Andrej Đokanović, Rade Krunić, Dario Šarić, Adi Nalić, Dino Beširović, Almedin Ziljkić, Vladan Danilović.

Napad: Luka Menalo, Ermedin Demirović, Smail Prevljak.

Top Komentari

Tas14
Za nas je pojacanje kad Loncar ne igra… nikad nista nije napravio ruku na srce
11 1
Nije ni cudo kada reprezentacija racuna na Loncara, da je ta reprezentacija BiH 55-ta na FIFA listi. Ne znam da li je vise smijesno ili zalosno.
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi