Peti dan na Kupresu: Musemić sprema putnike za Sloveniju

Pripreme Slobode

Peti dan na Kupresu: Musemić sprema putnike za Sloveniju

Samir Mlaćo

Tuzlanska Sloboda već pet dana  dana nalazi se na  Kupresu gdje se sprema  za novu sezonu Premijer lige te nastup u Evropi.

Iako je na samom početku u tuzlanskom klubu bilo veoma burno zbog odlazaka ali i dolaska novih igrača, trenutno vlada zatišje na tu temu,  a isti slučaj je i u pripremnoj bazi Tuzlaka gdje ekipa vrijedno radi uz sjajne uslove i potrebni mir.

Šef stručnog štaba Husref Musemić na današnjem drugom treningu zadao je veoma dobar tempo, radilo se sa najviše sa loptom, dok je iskusni trener golmana Mirsad Dedić na drugom dijelu terena radio sa golmanima.

Kako smo uspjeli saznati, u Slobodi do odlaska u Slovenija koji je zakazan u subotu planiraju angažovati još 2-3 nova igrača, ali njihova imena za sada se ne iznose u javnosti.

Navodno, iščekuju se rasplet pregovora između predsjednika  Azmira Husića i crnogorskog internacionalca Ivana Fatića , a nužno je angažovanje i lijevog beka. Od početka priprema na toj poziciji se spominje član Čelika i mladi reprezentativac naše zemlje Dženan Bureković, ali do eventualnog dogovora između Burekovića i Slobode još uvijek nije došlo.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Tuzlaci će nakon jutarnjeg treninga u četvrtak krenuti kući, a igrači će u petak imati slobodan dan. Subota ujutro planirana je za put u Sloveniju gdje je već dogovoreno i par prijateljskih susreta.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi