Peti poraz Želje u nizu: Široki slavio na Grbavici!
Tim sa Grbavice iz kola u kolo pruža razočaravajuće rezultate i odavno je već očito da Želju potresa velika kriza

Derbi 19. kola Premijer lige

Peti poraz Želje u nizu: Široki slavio na Grbavici!

M. Šljivak, foto: S. Bošković

Široki je u 19. kolu Premijer lige BiH savladao Željezničar na Grbavici rezultatom 2:3.

Gosti su već iz prvog napada poveli. Odličnu akciju su odigrali, a na pravom mjestu je Mateo Marić koji pogađa za 0:1.

Nakon primljenog gola Željo je krenuo ofanzivnije, a u jeku napada domaćih Široki stvara još jednu dobru šansu, ali udarac Eliomara odlično brani Kjosevski.

U 18. minuti domaći stižu do vodstva. Golman Širokog Bilobrk ispušta loptu nakon jednog ubačaja, ona dolazi do Hajdarevića, a mladi veznjak Plavih pogađa za 1:1.

Samo deset minuta trajala je radost domaćih jer je Široki u 28. minuti ponovo došao do prednosti. Fantastičnu kontru su odigrali gosti, Franjić je uposlio Begonju koji pogađa za 1:2.

Do kraja prvog poluvremena Široki je mogao zabiti barem još jedan gol. Imali su gosti nekoliko opasnih napada, Franjić je po lijevoj strani pravio velike probleme domaćim, ali završnice nije bilo i na odmor se otišlo vodstvom gostiju od 1:2.

Željo je dobro otvorio drugo poluvrijeme i u 49. minuti stiže do poravnanja. Ramović je iskoristio veliku grešku Perkovića, uposlio je Jazvića koji pogađa za 2:2.

Pokušali su domaći potom da dođu i do trećeg gola. Napali su Široki koji međutim u 66. minuti pravi odličan napad, ali je Kjosevski sjajnim odbranama spriječio Ćorluku i Begonju da postignu golove.

Zatim je za Želju zicer promaši Krpić, da bi na drugoj strani u 78. minuti uzvratio Bagarić koji prebacuje kompletan gol.

Ipak, u 86. minuti Široki dolazi do trijumfa. Dosuđen je sumnjiv penal nakon duela Kjosevskog i Bagarića, a Eliomar je pogodio za pobjedu gostiju sa Pecare od 2:3.

Premijer liga BiH, 19. kolo:

Željezničar - Široki 2:3 (Hajdarević 18', Jazvić 49' / Marić 2', Begonja 28', Eliomar 86'p)

ŽELJEZNIČAR: Kjosevski, Pavić, Krpić, Ramović, Zilić, Šabanadžović, Veselinović, Hajdarević, Osmanković, Rodin, Jazvić.

ŠIROKI: Bilobrk, Matić, Franjić, Eliomar, Marić, Ćorluka, Kovačić, Begonja, Perković, Bagarić, Marković.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

vanja8
Boga mi se ovaj Seljo,pardon Željo dobro navadio niko sa Grbavice ne ide dok ne da tri gola,aferim... A je li Oda otisao,cini mi se da nije... Oda Ostaniiii....
55 10
Div iz šehera
Baza bez poraza
41 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi