"Petica" Racinga, Sevilli bod

Primera, 27. kolo

"Petica" Racinga, Sevilli bod

Edmir Škorić

Danas su odigrane i preostale utakmice 27. kola Španjolske Primere, a najgore je prošla Numancia kod Racing Santandera koja je nadigrana sa 0:5. Sevilla je kod Malage podijelila bodove (2:2), a Gijon je bio bolji od Deporitva (3:2).

Racing Santander je sa čak pet golova u mreži ispratio goste, a po dva gola dali su Nikola Žigić, te Serrano. Sa jednim golom pridružio im se i Luccin. Numancija je naprosto deklasirana, te se već sada može reći da sa sigurnošću napušta Primeru.

Trećeplasirana Sevilla je kao gost kod Malage remizirala rezultatom 2:2, iako je Malaga do 70. minute imala vodstvo od 2:0 (dvostruki strijelac bio je Salva, 19 i 32.). Najprije je Kanoute u 74. minuti smanjio prednost, da bi Luis Fabiano deset minuta kasnije donio bod Sevilli.

Betis i Osasuna odigrali su "mršavu" utakmicu bez pogodaka, za razliku od one u Barceloni gdje su Espanyol i Mallorca ukupno postigli šest pogodaka, što je ujedno i utakmica sa najviše golova. Aragon pred finiš prvog dijela donosi gostima prednost od 1:0, a Callejon u 56. minuti poravnava na 1:1. Celeber Santana par minuta poslije pogađa za 2:1, a Jurado gostima donosi važnu prednost od 3:1 u 70. minuti, da bi samo minut poslije De La Pena smanjio na 2:3. Bod i čast Espanyolu spašava Nene u 82. minuti.

Gijon je na svom terenu uspio doći do pobjede nad gostima iz La Corune. Moran u 49. minuti donosi prednost domaćinu, a nekoliko minuta kasnije Barral sa bijele tačke povećava prednost. Sergio je iz penala u 61. minuti smanjio, da bi deset minuta kasnije Valdez donio uvjerljivih 3:1. Konačan rezultat u 86. postavio je Riki (3:2).
Kolo će biti kompletirano susretom između Almerie i Barcelone.

Rezultati 27. kola
Betis - Osasuna 0:0, Espanyol - Mallorca 3:3, Gijon - La Coruna 3:2, Malaga - Sevilla 2:2, Santander - Numancia 5:0, Valladolid - Getafe 1:0. A. Madrid - Villarreal, Almeria - Barcelona (kasnije).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.